Castellum Ladies Open

Sundsvalls GK 1-4 Augusti 2017

Nordea tour                     Letas II

Om Nordea Tour:

Nordea Tour är Sveriges professionella golftour, under 2013 spelades 14 tävlingar för herrar och 10 tävlingar för damer med en prissumma på totalt 8.000.000 kr. Nordea Tour spelas i Sverige (18), Danmark (2), Norge (2), Finland (1) och Thailand (1).

Sedan 1984 har touren funnits och det är en av anledningarna till att vi har så pass många duktiga spelare från Sverige på världens tourer. Alla våra stora spelare har startat sin karriär på denna tour och det är en mycket viktig del för spelarnas möjligheter att utvecklas i sin golfkarriär.

Det är framtidens golfstjärnor som spelar här och det är många duktiga och engagerade arrangörsklubbar som hjälper oss att genomföra tävlingarna tillsammans med tourens organisation.

Norrporten Ladies är den nordligaste tävling och den enda norr om Stockholm. Sundsvalls GK arrangerar 2016 tävlingen för 6:e året i rad och fick bl a 2012 utmärkelsen ”bästa greener på Nordea Tour”.

Varför väljer Sundsvalls GK att vara arrangör på Nordea Tour?
Sundsvalls Golfklubb har en uttalad juniorsatsning med många ungdomar i verksamheten. Att det nu ges möjlighet för dessa unga spelare att se och träffa elitspelare i aktion kommer att ge en ytterligare dimension till deras golfintresse.

Vår förväntan på tävlingen är att den skall ge våra sponsorer och våra bästa spelare på klubben en möjlighet att få träffa och spela med några av de bättre spelarna i Sverige. Vi vill också visa upp en riktigt fin bana för deltagande spelare och publik. Förhoppningsvis kan även tävlingen bidra till ett ökat intresse för golfsporten i Sundsvallsområdet.

PRO AM
Tisdag den 1 augusti spelas det 2st Pro Am där de professionella spelarna tillsammans med oss amatörer spelar en lagtävling över 18 hål. Denna tävling brukar vara mycket uppskattad och är ett bra tillfälle både för publik och spelare att lära känna banan och anläggningen.