Banan informerar

Baninfo

20180518

Det börjar grönska mer och mer.

Vi har nu plockat av vårdukarna på greenerna 2,4 och 10 och kommer till veckan att ta bort ytterligare någon.

Dessa greener plus några till är klippta tre gånger.

Vissa greener är sega men kommer så sakta, vi kan dock konstatera att där vi haft dubbeldukar har det hjälpt till med en snabbare groning av gräsfröet.

Fairways är luftade, vertikalskärda och gödslade liksom alla tees.

All bevattning går nu för fullt efter intrimmning från vinterns fadäser.

20180507

Städdagar

Då var det dags för årets städdagar. Vi tar första städagen söndag 13/5 och andra lördag 19/5.

Tiden för bägge dagarna är kl. 09:00-13:00. Vi samlas vid klubbhuset och ta gärna med er en räfsa.

Efteråt bjuder klubben på soppa i resturangen.

20180502

Nu är vårbruket i full gång.

Vi har hunnit lufta de flesta greenerna, efter det ska de vertikalskäras då de fått torka upp,

Nästa moment blir att hjälpså då marktemperaturen kommit upp till 8 grader följt av en mulldressning och gödsling.

Vi täcker greenerna med en vårduk efter luftningen.

Det är varierande kvalitet på greenerna just nu beroende på om de har varit vintertäckta eller om det är USGA eller gamla pushup greener.

Green 7                                                                                                                                                                    Green 10

Vi har nu fått på vårdukar på greenerna 8,9 och 14.

Vi testar nu att lägga på dubbla vårdukar på några greener som vi vet att det tar längre tid att få upp marktemperaturen.

Nästa vecka kommer vi att kunna ta av några vinterdukar och täcka de med vårdukar sedan.

Det vi sett så här långt ser det ganska bra ut.

Annars jobbar vi på med att ta hand om allt vatten som orsakar en hel del översvämningar.

Green 9 med dubbla vårdukar.

Klipptåg:

– Måndag klockan 06:00 – 07:00 från första tee.

– Onsdag klockan 06:00 – 07:00 från första tee.

– Fredag klockan 06:00 – 07:00 från första tee.

Startförbud råder mellan 05:50 – 07:00.

Klippning Driving Range:

Varje Tisdag mellan klockan 06:00 – ca 08:00.

Driving Rangen är stängd under klippning.

Vill du komma i kontakt med vår banchef:

Stefan Johansson
E-post: Kontakta Banchefen