Ny Klubb-/Sportchef

Magnus Österlund 43 år från Mälarö GK tillträder som Klubb-/Sportchef på Sundsvalls GK den 1/1 2015.

Kort presentation av Magnus

Magnus karriär inom golfen påbörjades redan 1993. Då som assisterande tränare på Mälarö GK och förutom en utflykt till Säters Golfklubb 2001-2006 har Magnus varit Mälarö GK trogen. Magnus har både grundläggande och högre tränarutbildning inom PGA och har löpande medverkat vid PGAs utbildningsveckor. Magnus har jobbat som banarbetare, golfinstruktör, idrottsansvarig och sedan 2011 haft den kombinerade tjänsten som Klubb- och Sportchef på Mälarö GK. Som ett komplement till hans gedigna golfutbildning går Magnus nu en klubbchefsutbildning genom IHM Business school och Svenska Golfförbundet. Magnus bakgrund, utbildning och erfarenhet stämmer mycket väl in på profilen för den nya tjänsten på Sundsvalls Golfklubb och vi ser framemot att tillsammans med Magnus utveckla klubben mot vår vision ”Mittsveriges bästa golfupplevelse”.

Organisationen i övrigt

För att klubben skall kunna ta nästa steg i den idrottsliga utvecklingen, både för våra seniormedlemmar och för alla juniorer, så kommer förutom Durra och Magnus även Tommy Björnsson att finnas på klubben under sommaren 2015. Dessutom kommer klubben att investera i det digitala träningshjälpmedlet ”TrackMan”. Detta fantastiska verktyg kan enklast beskrivas som en slags radar med inbyggd kamera som exakt mäter hur klubba och boll rör sig. Och det bästa är att verktyget passar alla, från nybörjare till elit. Klubben gör denna satsning för att skapa absolut bästa förutsättningar för Magnus och – framförallt – för alla medlemmar som vill utveckla sin golf.

På kansliet kommer Kenneth Sandberg tillbaka, fast nu på en annan position. Han kommer att tillträda en tjänst som kanslist/receptionist med start 1/1 2015. Kenneth kommer dock redan från början av november att finnas behjälplig ute på klubben och med Per-Erik Sjöströms hjälp sätta sig in i sina nya arbetsuppgifter.

Vinterkurser och medlemsresa till Spanien

I januari drar vi igång våra populära vinterkurser på samma sätt som ifjol med Magnus Österlund som instruktör. Mer information hittar ni under nyheter på vår hemsida, och anmälan sker via kansliet. Klubben kommer under våren 2015 att arrangera en medlemsresa och denna gång är resmålet Villaitana utanför Allicante, avresan är satt till den 11/4. Magnus och Durra kommer att vara med som instruktörer och vi kan som tidigare år se framemot en spännande och intensiv golfvecka. Mer information om resan kommer inom kort att skickas ut via mail och publiceras på vår hemsida.

Väl mött på Höstmötet måndagen den 1/12!

Frank Carrick, Ordförande